onsdag 23. september 2009

HØTORGET- OG BILDER FRA ET AV STOCKHOLMS MANGE FINE APOTEK


Høtorget med sine mathaller er en kjent turistattraksjon i Stockholm, som selvfølgelig vi også besøkte. Lørdagens lunsj ble inntatt på en av Høtorgets utekafeer.
“Saluhallen” på Høtorget ble åpnet i 1958 i forbindelse med den omfattende byplanleggingen som pågikk i Stockholm sentrum i 50-årene, og hvor gamle trehus ble revet og erstattet av nye høyhus som Sergels Torg m.m. Høtorghallen ligger mer sentralt i bybildet enn Østermalmhallen, og på torget utenfor hallen er det full torghandel med frukt og salgsboder av ulike slag. Hallen ligger i underetasjen med rulletrapper ned, og omfatter et 30-talls butikker og serveringssteder. Kjøtt,vilt, fisk, kaffe, pastaprodukter, krydder og Sverige’s minste ”Systembolag” med manuell betjening og 3 kasser.

Du skal være tidlig ute om du vil innta din lunch også i denne hallen.Trengselen er stor men det er også gjestfriheten, og menyene er omfattende med spesialiteter fra svensk og eksotiske kjøkken.Vi var også innom et apotek i Gamla Stan som delvis hadde tatt vare på sitt originale utseende. se på dette vakre taket og den flotte drikkefontenen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar